Ett ledarprogram som ger dig nya perspektiv och bredare nätverk
Ett ledarprogram som ger dig nya perspektiv och bredare nätverk
Lärolika cover photo

Ringar på vattnet

Samtal med Hannah Sundqvist, redaktör hos Universeum i centrala Göteborg, och Dina Chebbo, verksamhetsledare på Arabiska Bokstavscentret i Hjällbo, 21 augusti 2017

 

 

Efter LärOlika-kursen i Göteborg hösten 2015 valde några kvinnor som deltagit att fortsätta träffas. De började ses på föreningen Arabiska Bokstavscentret i Hjällbo och bjöd in nyanlända kvinnor med annat modersmål än svenska till matlagsträffar.


- Det blev med en gång fina möten där vi lärde känna varandra och upptäckte mat från flera delar av världen, säger Hannah Sundqvist som var en av initiativtagarna till gruppen.


Förra året utökades gruppen och välkomnade alla. Några har bjudit med sina respektive, och de män som kommit har hittat nya vänner.


- Vi har också tagit med våra egna barn som fått möjlighet att lära känna varandra. De har lekt, spelat spel och hjälpt till med matlagningen, säger Hannah.


Regelbundna träffar med matlaget har fortsatt under 2017. Dina Chebbo, som också var med att starta verksamheten är stolt värd för de återkommande träffarna:


- Det är roligt att kunna vara värd för dessa möten som skapar ringar på vattnet i form av både svenskaträning, utbyte av recept, spännande samtal och att vi har så roligt tillsammans!

 

TILLBAKA