Ett ledarprogram som ger dig nya perspektiv och bredare nätverk
Ett ledarprogram som ger dig nya perspektiv och bredare nätverk
Lärolika cover photo

5 sätt att nå utanför din egen bubbla

Av  Karin Bruce, verksamhetsledare LärOlika, 27 september 2017

 

 

Det viktigaste - och svåraste - arbetet för att åstadkomma LärOlika är att nå de deltagare som verkligen har glädje av att mötas, men som inte redan finns i nätverket. Det är samtidigt en samhällsutmaning som många känner igen, att vi i ett mångfaldigt samhälle sällan når utanför de ganska homogena grupper som vi redan tillhör.


I arbetet med att bjuda in deltagare från många olika grupper har jag själv testat en mängd olika tillvägagångssätt. Som i sin tur inte bara gjort att nya deltagare hittat till LärOlika, utan också gett mig själv nya vänner. Säkert är några av dessa arbetssätt till nytta också för andra som vill nå utanför sina egna nätverk men inte riktigt vet hur.


Därför kommer här 5 tips till dig som vill nå utanför din egen bubbla – oavsett om det är för att hitta nya medarbetare, nå nya kunder eller träffa nya vänner:


1. Leta upp möten!
Leta upp möten och seminarier du inte automatiskt blir inbjuden till, som troligen äger rum på tider och platser du inte är van vid. Många möten är öppna för alla även om de främst vänder sig till vissa målgrupper.


2. Åk dit du inte har varit!
Åk till stadsdelar du inte brukar åka till, till exempel om du ska sitta och jobba en halvdag, har två timmar över, eller har chans att stanna till en stund på väg mellan olika ställen.


3. Leta i sociala medier!
Leta i olika grupper och bland vänners vänners vänner i sociala medier. Skicka personliga meddelanden. Om du har tur svarar en av tjugo – och just det svaret kan leda till en värdefull kontakt!


4. Läs nischade tidningar!
Leta upp folk som figurerar i lokalpress, branschtidningar eller medier som är nischade mot specifika intressen.


5. Säg hej till en ny person!
Ta kontakt med nya personer på varje möte, seminarium eller konferens du går på - eller på ett kafé. Varför inte sätta dig bredvid en person du inte känner och hälsa med frågan ”vem är du!?”


Avslutningsvis, det tar tid att våga, att hitta, nå och få kontakt med nya personer. Avsätt den tiden!

 

TILLBAKA