Ett ledarprogram som ger dig nya perspektiv och bredare nätverk
Ett ledarprogram som ger dig nya perspektiv och bredare nätverk
Lärolika cover photo

Anteckningar från en praktisk kurs i demokrati

Anteckningar av Peter Andersson, som arbetar inom funktionshindersrörelsen och deltog under hösten i Stockholm,21 november 2017.

 

 

Peter Andersson gjorde en anteckning för varje möte under höstens LärOlika-omgång i Stockholm:


Lördag 23 sept: Lämnar Akalla By efter en fantastisk dag med en mängd fina samtal med nya vänner!


Torsdag 28 sept: Ser fram emot nästa del idag då denna resa fortsätter i Rinkeby Folkets Hus...


Tisdag 3 okt: Dags igen i Gamla stan. Tredje träffen med en alldeles enastående grupp människor i LärOlika-gruppen. Vi hade aldrig setts tidigare. Bakgrunder, som yrke, kön, ålder, födelseland, fritidsintresse eller politiska preferenser, är olika. Ändå en grupp och inte minst samtalsformer som engagerar, blir djupa och där alla deltar. Jag tror att det här är något vi behöver mycket mer av i vårt samhälle. Mycket mer!!


Tisdag 10 okt: Får avstå mitt kära Cross 75-pass på Friskis två tisdagar i rad eftersom LärOlika får gå före. "En utbildning och ett ledarprogram - och en unik mötesplats" som det heter i presentationen på hemsidan.


Onsdag 18 okt: Samtal mellan människor med olika bakgrunder och erfarenheter, det har vi alltför lite av i samhället idag. Men just detta hade jag under onsdagskvällens träff.


Söndag 22 okt: Sista anhalten i en unik resa, i själ och hjärta och fysiskt i länet. En resa inne i dig själv men tillsammans med andra. Chans till samtal, möten och erfarenheter som annars inte skulle ha kommit. Och inte minst upptäcka hur formerna för samtal och möten KAN utformas för allas delaktighet!!!


Genom metoder som inkluderar alla har LärOlika skapat verklig delaktighet i möten och samtal, eller om du så vill, det har varit en bra praktisk kurs i demokrati.

 

TILLBAKA