Ett ledarprogram som ger dig nya perspektiv och bredare nätverk
Ett ledarprogram som ger dig nya perspektiv och bredare nätverk
Lärolika cover photo

Att träffa nya människor är ren globalisering!

Intervju med Mircea Budulean, 13 september 2016

 

 

Hej Mircea Budulean, projektledare på Stockholms stadsmission, hur kommer det sig att du gick LärOlikas program?

– Jag kom i kontakt med LärOlika i Visby förra året, mitt under den intensiva Almedalsveckan. Efter ett seminarium där jag talade kom Karin Bruce fram och berättade om LärOlika. Nu kände jag redan till verksamheten och hade funderat på att söka, men efter samtalet med Karin bestämde jag mig.


Vad väckte din nyfikenhet?

– Bara att träffa nya människor är intressant. De flesta man träffar är via jobb eller fester, LärOlika var ett nytt sammanhang där jag hade möjlighet att träffa sådana som jag inte redan kände. Jag har levt i Sverige nio år nu, det är ett svårt land att nätverka i. Ett sånt här tillfälle kunde jag inte missa.


Hur var första träffen?

– Väldigt intressant! Det fanns en stor öppenhet och alla var välkomnande. Metoderna som LärOlika använder är både enkla och effektiva. En övning var att hålla ett spelkort på pannan och utan att veta sin egen valör skulle vi ställa oss i rätt ordning. Vi var cirka 40 personer på programmet och jag fick möjlighet att prata med alla under programmets sex träffar.


Vad tar du med dig?

– En större insikt i hur vi människor tänker och fungerar. Vi är mer lika än vi kanske tror. Oavsett vad vi håller på med och hur vi än anstränger oss för att bli olika, så förhåller vi oss till livet, till andra och oss själva på ett liknande sätt.


Vilka tycker du ska söka till LärOlikas kurser?

– Alla! Många behöver bättre metoder för att ta kontakt eller påbörja en relation, både i det professionella och privata livet. Genom LärOlikas metoder kan man skapa förståelse och medvetenhet i hela samhället. Flera kursdeltagare sa att detta var det bästa de gjort i hela sitt liv. Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att få en bredare bild av samhället än via LärOlika.


Hur skulle du beskriva LärOlika?

– En plattform för att vidga förståelse, inlevelse, insikt om sig själv och andra i samhället. Ett fantastiskt verktyg för globalisering och integration. Att träffa nya människor är ren globalisering!

 

Tillbaka