Ett ledarprogram som ger dig nya perspektiv och bredare nätverk
Ett ledarprogram som ger dig nya perspektiv och bredare nätverk
Lärolika cover photo

Att uppleva youtube-klipp live!

Reflektion av Karin Bruce, verksamhetsledare LärOlika, 9 januari 2018

 

 

Har du sett youtube-klippet där ungdomarna tar olika antal steg framåt utifrån olika privilegier? Eller det med olika grupper i samhället som med nya kategoriseringar hamnar i nya grupper?


Om du har sett dessa klipp är du inte ensam – de har tillsammans flera miljoner visningar. Det är populärt att titta på visualiseringar av hur människor får viktiga insikter. Det ger även den som tittar en tankeställare.


Jag är övertygad om att de flesta som tittar och gillar dessa klipp gärna skulle vara en del av upplevelsen själv. För det är häftigt att få insikter tillsammans med andra människor, det är spännande att lära oss om andra bortom fasaden, och det är givande att dela sina tankar med andra som lyssnar.


När vi håller LärOlika möten är det lite som att köra youtube-klipp live. De nya mötena, tankeställarna och insikterna tillsammans med andra människor finns där. De avslutande reflektionerna i ett möte skulle kunna motsvara kommentarsfältet under ett filmklipp – om det var personerna som medverkar i filmen som skrivit kommentarerna.


Den stora skillnaden är att ”youtube-klipp live” inte gör sig särskilt bra som filmsnuttar. Riktigt bra samtal blir ibland riktigt bra just för att de inte filmas. En del vågar ge sig in i en gemensam övning just för att det är på riktigt och inte på film.


Så vi fortsätter att producera riktiga upplevelser och insikter tillsammans med andra människor. För att det är viktigt. Inte för att det ska bli filmklipp.

 

TILLBAKA