Ett ledarprogram som ger dig nya perspektiv och bredare nätverk
Ett ledarprogram som ger dig nya perspektiv och bredare nätverk
Lärolika cover photo

Det mest fascinerande..

Hussein Chith, som deltog i LärOlika för två år sedan, skickade detta mail! 5 april 2017

 

 

Det mest fascinerande med min delaktighet i LärOlika var att jag insåg betydelsen av mitt deltagande först efter att programmet tagit slut.

Jag minns när jag tackade ja till att delta av den simpla anledningen att jag ville testa något nytt.


Jag minns även hur jag redan under första mötet kom på mig själv kämpandes mot mina egna fördomar, och likväl minns jag känslan alla gånger mina uppbyggda föreställningar revs ned.


Våra fantastiska projektledare visade hur man kunde kommunicera på olika nivåer och uppmuntrade oss att alltid visa tålamod trots delade åsikter. Något jag direkt tog till mig privat och än idag applicerar på vardagliga situationer.


Samma personer lyckades övertala mig att ta en fika med en person som hade barnbarn i min ålder. Ett möte jag än idag kan se tillbaka till med ett leende på läpparna.


Det fina med LärOlikas upplägg är att man ges möjligheten att växa i så oväntade riktningar. Man träffar människor som man knappt kände till fanns. Man bryter psykologiska barriärer och utmanar sig själv att ta sig utanför sin bekväma zon. Lägg därtill alla de inspirerande platser man besöker och uppmanas att upptäcka. Platser av stor vikt för samhället men som man lätt tar för givet och kanske inte visar större uppmärksamhet.


I en tid då vi står inför svåra utmaningar gällande samhällsutveckling, då är initiativ i form av LärOlika av största möjliga vikt i jakten på en mer hållbar framtid. Programmet i dess utformning påverkar individer, som i sin tur har möjligheten att påverka sin omgivning. Det är fullständigt briljant och har möjligheten att inspirera till ytterligare initiativ med liknande agenda.


Jag vill tacka för möjligheten att få deltaga i programmet och hoppas kunna hålla kontakt med många av de inspirerande personligheterna jag stött på.


/Hussein Chith, Deltagare första tillfället i Göteborg, våren 2015

 

Tillbaka