Ett ledarprogram som ger dig nya perspektiv och bredare nätverk
Ett ledarprogram som ger dig nya perspektiv och bredare nätverk
Lärolika cover photo

En liten symbol för fler samtal

Skulle du ibland vilja börja prata med någon du inte känner? Eller skulle du någon gång välkomna att en okänd person inleder ett samtal med dig? De flesta av oss skulle nog undvika både att inleda och att besvara ett oväntat samtal med en främmande person. Det är ju inte så vi gör. Men om vi inte pratar med nya människor så missar vi chanser att bygga broar till andra. Istället riskerar vi bygga än högre murar runt oss själva.


Så tänk om det fanns en liten symbol som kunde signalera att jag gärna pratar med nya människor? Eller en symbol som, om jag ser den, skulle göra att jag känner mig välkommen att börja prata med en okänd människa?

 

Det finns en sådan symbol! En pratbubbla med tre punkter i. Lätt att sätta en pin på jackan, på väskan, kanske en klisterlapp på din dator. Om du bär den symbolen skickar du ett budskap till din omgivning: ”Prata gärna med mig om du vill”.

 

Träffar du på en annan person med samma symbol så vet du att du är välkommen att prata med den.

 

Se i denna korta film hur det kan gå till. Symbolen är lätt att rita själv, men vill du ha en pin, hör av dig till info@larolika.se. Vi kommer också dela ut dessa pins vid våra kommande möten. 

 

Och vem vet, även den som inte har någon egen symbol kanske kommer bli nyfiken på din. Det är också en start på ett samtal!

 

LärOlika är stolta och glada över att vara med och sprida detta initiativ för fler samtal i vardagen med en liten, enkel symbol. Initiativet, ”Face to Face”, startades av Simrishamns kommun för att uppmuntra till fler samtal mellan människor. De tror liksom LärOlika på budskapet: ”Prata gärna med mig om du vill. Tillsammans bygger vi broar.”

 

TILLBAKA