Ett ledarprogram som ger dig nya perspektiv och bredare nätverk
Ett ledarprogram som ger dig nya perspektiv och bredare nätverk
Lärolika cover photo

Gillar vi varandra via en ”gilla” knapp eller på riktigt?

Text av Mahmud Mammadov, som arbetar med LärOlika i Stockholm, 12 februari 2018

 

 

Vi lever i en digitaliserad värld där möten mellan människor sker genom skärmen. Jag ser massa nya och gamla företag som satsar på Appar. Nu när jag skriver denna text via mitt tangentbord i ett mörkt rum, så känner jag att den digitaliserade världen har sina för- och nackdelar.


Ja, det är lättare att sprida information via sociala medier. Men vad hände med möten som gör en verklig skillnad? Möten där en mamma ger sin son en kram och får sin kärlek besvarad. Möten där människor vågar tala med varandra, uttrycka sina känslor med ord och inte med en ”like” knapp. Låt oss skapa en värld där digitalisering skapar fler möten och inte tvärtom, att mötas bakom en skärm eller med en skärm i handen är inte samma sak som att få uppleva verkligheten.


Ibland när jag stiger in ett café så ser jag några vänner sitta med varandra. Det är glädjande tänker jag, men när jag tittar lite närmre så ser jag att nästan alla tittar ner på sin telefon. Varför kan vi inte bara lägga från oss telefoner, datorer och annat som distraherar oss från lärorika samtal? Vi söker ständigt efter något annat i vår lilla skärm som är mer intressant än verkligheten.


Jag och några vänner har haft samma problem med våra telefoner som distraherar oss från våra samtal. Lösningen har varit att köra ett spel som går ut på att den som sist tar upp sin telefon under tiden vi ses får en belöning. Det är ett spel som har funkat för oss.


Hur skapar du dina lärorika möten?

 

TILLBAKA