Ett ledarprogram som ger dig nya perspektiv och bredare nätverk
Ett ledarprogram som ger dig nya perspektiv och bredare nätverk
Lärolika cover photo

Hur mångfacetterat är egentligen LärOlika?

Mats Sommestad, advokat och pensionär och LärOlika-deltagare 2016, delade denna text med oss! 4 maj 2017

 

 

LärOlika är just så mångfacetterat som man hoppas på när man ansöker om att få komma med. Själv fick jag många påminnelser om att jag inte alls är fri från fördomar och slentriantänkande när jag fick möjlighet att inte bara träffa, utan också få en öppen o rak dialog med människor jag annars aldrig skulle få kontakt med.


Det känns både befriande och hoppfullt att verkligen konkret uppleva hur lätt man kan få närkontakt med människor som förefaller så annorlunda vid ett ytligt betraktande. Mixen av människor ifråga om ålder, etnicitet, adress, sysselsättning och utbildning mm ger en dynamik som man inte upplever på kurser och seminarier inom den egna branschen.


Jag deltar nu i en liten grupp från min LärOlika-serie som träffas för att ha språk-café. Jag är klart äldst men känner mig ändå inkluderad i gruppen som verkligen ger en kick. LärOlika skapar en konkret möjlighet att överbrygga de avgrunder som beskrivs i media mellan människor i framförallt storstaden.

 

Tillbaka