Ett ledarprogram som ger dig nya perspektiv och bredare nätverk
Ett ledarprogram som ger dig nya perspektiv och bredare nätverk
Lärolika cover photo

LärOlika påverkar samtalsklimatet!

Reflektioner av Karin Bruce, verksamhetsledare LärOlika, 6 december 2016

 

Samhället idag präglas allt mer av polarisering mellan olika grupper och ett hårdnande samtalsklimat. Just därför fortsätter LärOlika att skapa möjligheter till respektfulla och nyfikna samtal mellan människor som normalt sett inte möts.


Detta har skett i det tysta - kanske för att lyssnande samtal inte lägger någon grund för spetsiga tweets. Men för över 500 personer som på olika sätt verkar och påverkar i samhället har de LärOlika kurserna inneburit möjligheter att ta del av och bidra till ett annat samtalsklimat. Ett samtalsklimat som erbjudit möjligheter att formulera tankar och erfarenheter, och möjligheter att lyssna och lära av andras.


"LärOlika är en öppen, oklyschig mötesplats i en alltmer stängd värld, trots sociala medier", beskriver en deltagare sin upplevelse.


Med 15 genomförda kurser sedan starten 2014 samlar vi i morgon (7 december) till en återträff hos Tekniska museet i Stockholm, där nätverket av över 500 tidigare kursdeltagare bjuds in till ännu en möjlighet till lyssnande samtal med helt nya människor - något som sällan uppstår annars.

 

Tillbaka