Ett ledarprogram som ger dig nya perspektiv och bredare nätverk
Ett ledarprogram som ger dig nya perspektiv och bredare nätverk
Lärolika cover photo

Riskinvesteringar som lönar sig

Av Karin Bruce, verksamhetsledare LärOlika, med Abdigani Abdi, entreprenör och grundare av företaget Multicoach, 8 september 2017

 

 

Behovet av att investera riskkapital för att ge företag chans att utvecklas pratas det ofta om. Däremot mindre om behovet av att investera risk-tid. Abdigani Abdi och jag skulle inte ha träffats om vi inte gjort risk-tid-investeringar.


Vi träffades första gången en tidig morgon för tre år sedan i Fittja. Det var starten av en ny LärOlika-kurs. Ingen av oss visste vad just den dagen skulle leda till. Abdigani valde denna morgon att investera en dag i ett för honom helt okänt sammanhang.


”Jag sade upp mig från mitt jobb som montör på fredagen. På lördag morgon funderade jag på om jag skulle softa i soffan eller satsa på något nytt och okänt”, berättar Abdigani.


Att vi båda valde att lägga vår tid på ett möte den lördagen har lett till våra fortsatta samtal. Men också till mycket annat på bådas vägar vidare. När vi sågs över en fika häromdagen sa Abdigani att LärOlika varit en övning i Berättelser – både att träna sig i att berätta sina egna och att lyssna och inspireras av andras.


”Och när du bryter mönstret från din vanliga vardag så öppnas en massa nya möjligheter!”


Han påminde sig också om det oväntade att han tack vare LärOlika-mötena fick råd till sin affärsutveckling – av mannen han tidigare bara kände till som Clownen Manne.


Både Abdigani och jag har genom vår investering i tid till nya möten också breddat våra nätverk i många olika riktningar. Att utveckla kontakter som en inte på förhand vet vad de ska leda till kräver tid och mod. För att riskminimera erbjuds många nätverk för specifika målgrupper. Istället kan bästa utväxlingen på investerad tid vara att möta människor som inte alls tillhör samma grupp som en själv. Men det kräver en risk-investering i tid.

 

TILLBAKA