Ett ledarprogram som ger dig nya perspektiv och bredare nätverk
Ett ledarprogram som ger dig nya perspektiv och bredare nätverk
Lärolika cover photo

Ta chansen till personlig utveckling!

Intervju med Christer Käck, 15 september 2016

 

 

Hej Christer Käck, egenföretagare och styrelseledamot för Andra AP-fonden, hur upptäckte du LärOlika?

– Jag hade en vilja att förstå mer om olika samhällsfrågor och problem, samtidigt som jag ville kunna bidra själv och försöka förändra och påverka. En god vän pratade så varmt om LärOlika, så jag sökte och kom med. Vårt samhälle bygger ju på att vi hela tiden ska utveckla oss och jag ville öka min kunskap och förståelse för andra kulturer.


Hur var första mötet?

– ”Breathtaking!” Jag blev positivt överraskad. Vi fick direkt samtala med varandra och just samtalet med andra människor var hela dagens behållning. På så sätt fick jag en fördjupning av min förståelse för andra människor, för deras bakgrund, uppväxt och livssituation. Jag tror på individens kraft när det gäller integration. Med små medel kan vi alla hjälpa till att närma oss andra människor och öppna upp för nya möjligheter.


Tror du att människor i din generation har större behov av sådana här möten med människor med skilda bakgrunder och erfarenheter?

– Definitivt! Om man ser på Brexit så var det ju äldre män och kvinnor som röstade för att Storbritannien skulle gå ut ur EU, ungdomarna ville inte. Ungdomar lever mitt i en samhällsförändring där integrationen är naturligare än för de äldre, men fortfarande sitter många äldre i beslutsföra positioner. Därför tror jag att det är ännu viktigare för dem att komma i kontakt med människor som har en annan bakgrund och livssituation än de själva.


Är det något speciellt möte från LärOlika-kursen som gjort intryck på dig?

– Ja, det finns flera. En av mina samtalspartners från LärOlika hade jag ett så trevligt och givande samtal med att jag blev inbjuden till en somalisk skolavslutning i Rinkeby. Vi har också pratat om att jag ska åka till Rinkeby och prata om företagande. Genom LärOlika har jag fått både breddat och fördjupat kontaktnät och nya vänskapsrelationer.


Vad vill du säga till den som funderar på att gå en kurs hos LärOlika, men tvekar om de har tid?

– Ta chansen till personlig utveckling! Att säga nej är ungefär som att säga ”jag hinner inte gå och träna”. Det här ger en så fördjupad förståelse för andra människor att jag verkligen är tacksam att jag tog mig tid att delta och genomföra alla möten!

 

Tillbaka