Ett ledarprogram som ger dig nya perspektiv och bredare nätverk
Ett ledarprogram som ger dig nya perspektiv och bredare nätverk
Lärolika cover photo

Teater, fester och viktiga jobbkontakter

Tankar om LärOlika av Kowsar Aden, entreprenör och föreläsare, och Peter Svensson, grundare av Huskurage,

som deltog i LärOlika våren 2014, 6 nov 2017

 

 

En sen kväll efter en teaterföreställning blir två vänner fotograferade intill en välbesökt staty utanför Dramaten i Stockholm. Kowsar Aden och Peter Svensson är goda vänner sedan de träffades i den allra första omgången av LärOlika, för drygt tre år sedan.


- LärOlika var en början på livslånga relationer! Jag och Peter har gått på teater, hos en annan vän från LärOlika gick jag på en väldigt rolig fest! Och det har blivit många fika-träffar med olika deltagare, berättar Kowsar vid ett senare tillfälle.


- Förutom ett större nätverk har jag också blivit mycket bättre på att lyssna på andra, och även blivit mer medveten om mig själv och mina fördomar, fortsätter hon.


Kowsar betonar också betydelsen av nätverket för sitt arbete:
- Jag bokar nu, tre år senare, in möten med vänner från LärOlika för att utveckla mitt företagande – ett nätverk jag inte skulle haft utan LärOlika.


Peter beskriver LärOlika som ”en mötesplats för kreativ samhällsförändring”. Att det var en möjlighet att träffas och tillsammans tänka fram tänkbara lösningar på samhällsutmaningar.


- Det har därefter blivit flera direkta samarbeten genom vännerna jag mötte genom LärOlika. Våra vägar har ibland korsats av en slump men också utifrån vetskapen om varandras kompetens och erfarenheter. LärOlika har blivit en måttstock på vad lyckat nätverkande är.

 

TILLBAKA