Ett ledarprogram som ger dig nya perspektiv och bredare nätverk
Ett ledarprogram som ger dig nya perspektiv och bredare nätverk
Lärolika cover photo

Testa en ny fråga i helgen!

Reflektioner av Karin Bruce, verksamhetsledare LärOlika, 19 maj 2017

 

 

Mingel, party, middag, fest, after-work. Var börja? Alltså, var börja samtalen med de andra gästerna? Ibland är det svårt att veta hur ett nytt samtal ska inledas. Då är det alltför lätt att köra samtalen som de alltid har samtalats.


Samtal med en bekant du inte sett på länge hamnar lätt i ”vad gör du nu för tiden”-fällan. Med en ny person är det lätt att prata om ”hur båda känner värden”, men svårt att komma vidare. Ett vanligt alternativ är ”vad jobbar du med?”. En alltför sliten introduktionsfråga.


Därför kommer här ett förslag: Testa en ny fråga! En ny fråga till en bekant kan leda till ett samtal ni aldrig haft förut. En ny fråga till en obekant person kan bli en betydligt roligare ingång till en ny bekantskap.


Några förslag på frågor kommer här:

Vad gör dig arg?

Vad får dig att skratta?

Vad är det svåraste du har gjort?


Fler tips på frågor kommer! Vi har laddat vårt instagramkonto, @larolikasamtal, med en fråga per dag de närmsta veckorna. Tjugo frågor du kanske aldrig tänkt ställa men som kan leda in i nya intressanta samtal.


Vem som hittat på frågorna? Jo, det är deltagarna i LärOlika-kurserna, där en av många olika övningar är att skriva ned frågor till andra deltagare.

 

TILLBAKA