Ett ledarprogram som ger dig nya perspektiv och bredare nätverk
Ett ledarprogram som ger dig nya perspektiv och bredare nätverk
Lärolika cover photo

Vi möts så olika

Reflektioner av Karin Bruce, verksamhetsledare LärOlika, 15 mars 2017

 

 

Det sker många möten - men olika grupper möts på olika platser, olika tider och bjuds in på olika sätt.
Jag jobbar med LärOlika och är engagerad i frågor som rör integration och mångfald. Jag får därmed många inbjudningar till morgonmöten i centrala Stockholm på just detta tema. Inbjudan kommer i god tid, ofta flera veckor innan. När jag kommer till konferenslokalen fikar jag med andra som precis som jag är personer med flexibla jobb som kan spendera arbetstid på detta. Flera av oss känner igen varandra från liknande möten vi varit på.


Sen finns det möten jag får kämpa mig till att över huvud taget få veta att de äger rum. Ett möte blev jag tipsad om av en nybliven vän. Mötet skulle äga rum bara några dagar senare - en lördag. Platsen var en bowlinghall i Rinkeby. För mig en utmaning att rensa kalendern bara några dagar fram, och svårt att sticka ifrån med barnen hemma en ledig dag. Sen tillkom restiden som var tre gånger så lång som in till stan. De övriga deltagarna hade inte samma utmaningar - deras jobb tillät bara möten på helgdagar, lokalen var central för dem, och att inbjudan kom nära inpå var en fördel då planering för långt fram i en oviss framtid kan vara svår att göra.


Även om samtalen i de olika mötena handlar om väldigt liknande frågor så blir det samtal om – men inte med – varandra. Ska det bli någon förändring på detta så måste många fler börja se att vi möts väldigt olika. Och göra något åt det.


Jag fortsätter att försöka i det lilla – genom att se till att varje möte i en LärOlika-kurs hålls på olika platser och olika tider.

 

Tillbaka